×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Här saknar flest arbetslösa a-kassa

2013-02-14, Tidningenvision.se

Nästan åtta av tio arbetslösa i Ljusdals kommun saknar ersättning från a-kassan. I Tanums kommun är det bara en av tio. Skillnaderna är stora visar en undersökning från TCO.

I det nuvarande a-kassesystemet är det många som inte har rätt till ersättning från a-kassan trots att de är arbetslösa. Totalt i hela landet handlar det om drygt 50 procent av alla arbetslösa.

Man måste till exempel ha arbetat minst halvtid under en sexmånadersperiod för att kvalificera sig, andra har varit arbetslösa så länge att de inte kan få ersättning längre.

Hur stor andel av de arbetslösa som står utanför a-kassan varierar kraftigt över landet skriver Dagens Nyheter. Störst andel har Ljusdals och Tingsryds kommun med 77 procent.

Minst andel arbetslösa som saknar a-kassa finns i Tanums kommun. Där är 9 procent av de öppet arbetslösa utan ersättning.

Just nu pågår en parlamentarisk utredning om den framtida arbetslöshetsförsäkringen. TCO vill bland annat sätta en gräns på max 150 kronor i månaden för a-kasseavgiften och göra det lättare att kvalificera sig. TCO vill också höja taket för hur mycket man ska kunna få ut i ersättning.

Se hela kommunlistan på hur stor andel som inte får ersättning.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum