×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flera landsting kan ha lurats på miljoner

2013-02-18, Tidningenvision.se

Sex landsting har dragit på sig miljonskulder efter att ha gjort affärer med ett miljöföretag i Dalarna. En polisutredning om grovt bedrägeri har inletts.

Lustgas används som smärtstillande inom sjukvården. Eftersom det är en kraftig växthusgas ska landstingen minimera utsläppen.

För drygt ett år sedan lanserade företaget Nordic Gas Cleaning en ny typ av lustgasrenare som flera sjukhus skulle få prova utan kostnad. Minst elva sjukhus i sex landsting nappade, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Sjukhusen skulle få hyra lustgasrenarna via ett kreditbolag i fem år för 15 000 kronor i månaden. De första två första åren var gratis och avtalet skulle gå att säga upp.

Sjukhuset fick fakturor från ett kreditbolag. Dessa skickade sjukhusen vidare till företaget som betalade. I september 2012 gick Nordic Gas Cleaning i konkurs. Men fakturorna fortsatte att komma till sjukhusen som inte längre hade någonstans att skicka dem.

Kreditbolaget har sagt att de kan gå med på att riva fakturorna om sjukhusen återlämnar lustgasrenarna. Problemet är att flera sjukhus aldrig fick någon leverans.

–För oss är det ganska tydligt att det är ett bedrägligt förfarande, så vi har anmält brottsmisstanke, säger Josef Driving, sjukhusjurist på Sachsska barnsjukhuset i Stockholm, till Ekot.

Sammanlagt är de sex landstingen som drabbats skyldiga kreditbolaget över tio miljoner kronor. En förundersökning om misstänkt grovt bedrägeri har inletts.

Thomas Wallin, som var försäljningschef på Nordic Gas Cleaning, uppger att avsikten hela tiden var att leverera maskinerna, och att konkursen kom oväntat.

Följande landsting har drabbats: Uppsala, Stockholm, Västra Götalandsregionen, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum