×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler rika och fler fattiga

2013-02-18, Tidningenvision.se

Svenskarna har fått det bättre ställt under 2000-talet. Men inkomsterna har stigit klart mest för de som redan tjänar bra, samtidigt som andelen med låg ekonomisk standard ökat.

Hushållens ekonomiska standard har ökat varje år det senaste decenniet och var 2011 40 procent högre än 1999. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Men ökningen är ojämnt fördelad. Yngre har haft en bättre utveckling än äldre. Likaså har de som jobbar fått en klart bättre standardhöjning än de som inte har arbete, liksom personer födda i Sverige jämfört med utlandsfödda.

Samtliga inkomstklasser har fått mer pengar att röra sig med. Men ökningen har varit störst för de som redan tjänar bra. För den tiondel av befolkningen som har högst ekonomisk standard har inkomsterna ökat med 55 procent, för den tiondel som har lägst standard har ökningen varit 21 procent.

Andelen av befolkningen som räknas till gruppen med låg ekonomisk standard har sedan 1999 ökat från 8,4 procent till 14,4 procent.  

 

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum