×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler mål till Arbetsdomstolen

2013-02-28, Tidningenvision.se

Antalet mål i Arbetsdomstolen ökade under förra året efter att ha minskat under flera år. Vanligast är tvister som handlar om las, lagen om anställningsskydd.

Under förra året kom 384 mål in till Arbetsdomstolen, AD. Det är första gången på flera år som antalet ökar. Sedan 2008 har antalet ärenden successivt minskat från 432 till 353 år 2011. En minskning med nästan 20 procent.

Men under förra året vände alltså antalet inkomna ärenden alltså uppåt igen.

Antalet ärenden som avgörs i domstolen fortsätter dock att minska och är nu nere i 368 jämfört med 450 tre år tidigare.

I sin årsredovisning skriver AD att man inte kan uttala sig om vad förändringarna beror på.

De allra flesta målen som kommer in till AD handlar om tvister enligt las, lagen om anställningsskydd, till exempel uppsägningar, avskedanden eller brott mot turordningsreglerna.

Andra vanliga fall är lönetvister och tvister om hur kollektivavtal ska tolkas.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum