×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler googlar jobbsökande

2013-02-27, Tidningenvision.se

Det blir allt vanligare att rekryterare hämtar information från internet och sociala medier. 45 procent kontrollerar jobbsökande via Facebook.

Information som kan hämtas på internet får allt större betydelse vid rekryteringar. Det visar en enkät som Stockholms handelskammare gjorde i januari med knappt 900 arbetsgivare: 39 procent av de som svarat gör sökningar på internet vid rekryteringar, 42 procent kollar på Linkedin, och 45 procent på Facebook. När samma undersökning gjordes förra året var andelen som kollade Facebook 40 procent.

Fler än tidigare, 22 procent jämfört med 19 procent i fjol, uppger också att de sorterat bort personer på grund av information de fått via sökningar på internet.

I undersökningen noteras också en skillnad mellan offentliga och privata arbetsgivare när det gäller bakgrundskontroller. Privata företag gör mer drogtester, hälsokontroller och kreditupplysningar än arbetsgivare i offentlig sektor, som i stället är noggrannare med att kontrollera utbildningen hos de sökande.

De absolut vanligaste kontrollerna är dock att man tar referenser (98 procent) och granskar uppgifter om tidigare anställningar (84 procent).

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum