×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Falun får böta miljoner för Peab-affär

2013-02-15, Tidningenvision.se

Falun får fler efterräkningar av det otillåtna avtalet med byggföretaget Peab. Nu tvingas kommunen betala sju miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift.

Det har gått ett och ett halvt år sedan det uppdagades att Falu kommun utan upphandling förlängt ett avtal om gatuskötsel med byggföretaget Peab. Avtalet löpte på sju år och var värt 161 miljoner kronor.

Efterhand framkom att byggföretaget bjudit personal på resor och middagar. Förvaltningschefen fick sparken, andra tjänstemän stängdes av och flera inblandade misstänks mutbrott eller bestickning.

Nu har Falu kommun också dömts att betala upphandlingsskadeavgift. Konkurrensverket som drog kommunen inför domstol krävde, med hänsyn till värdet på avtalet, maximala böter på 10 miljoner kronor. Kommunen tyckte å sin sida att det fanns förmildrande omständigheter: att avtalet med Peab undertecknats av en anställd som inte var behörig, att man skärpt rutinerna och så mycket som möjligt försökt ställa allt till rätta.

Förvaltningsrätten håller med om att det är allvarligt att det genomförts en otillåten direktupphandling av ett så stort värde. Men domstolen tar hänsyn till att kommunen begränsat skadan genom att häva avtalet i förtid och dömer Falu kommun att betala sju miljoner kronor.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum