×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Direktörslöner i privat omsorg drar ifrån

2013-02-12, Tidningenvision.se

Cheferna i de största privata vård-, skola- och omsorgsföretagen tjänar i snitt tre gånger mer än de högsta tjänstemännen och kommunpolitikerna som upphandlar deras tjänster.

Inkomstskillnaderna kan ses ur ett maktperspektiv, där den formella makten har betydligt lägre ersättning än de som verkar inom området, skriver LO på Dagens Nyheters debattsida där man presenterar rapporten Maktelitens inkomster.

Direktörerna i välfärdsbolagen tjänar dock betydligt mindre än de riktigt stora höjdarna i näringslivet. LO:s granskning visar att vd:arna i de 50 största svenska företagen i snitt tjänar 46 gånger mer än en arbetare, medan välfärdsbolagens toppchefer har snittlöner som är 13 gånger högre än arbetares.

Lönerna har ökat mest bland näringslivets chefer, men inkomstskillnaderna har ökat även inom andra grupper. Makteliten – direktörer och företrädare inom näringsliv, politik, offentlig sektor, fackförbund och medier  – tjänade 2011 i snitt 17 gånger mer än en industriarbetare. 1980, när skillnaderna var som lägst, var skillnaden 5 industriarbetarlöner.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum