×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig säkerhet på HVB-hem kan kosta halv miljon

2013-02-22, Tidningenvision.se

Linköpings kommun riskerar en halv miljon kronor i böter om man inte skärper säkerheten och tryggheten på ett av kommunens HVB-hem.

Kommunen har redan tidigare fått kritik för säkerheten på HVB-hemmet på Kristinebergsgatan. Hemmet drivs av kommunala Leanlink och tar emot ungdomar i åldrarna 16 till 20 år med psykosocial problematik.

Seden sommaren 2010 har två misstänkta sexuella övergrepp begåtts i lokalerna. Efter det första vidtog kommunen åtgärder men efter det inträffade ytterligare ett misstänkt övergrepp.

Behandlingshemmet består av två hyreshus där ungdomarna har egna lägenheter med ett rum och kök. Hemmet har inte personal tillgänglig dygnet runt, de kan befinna sig i ett annat hus än den som slår larm.

Efter den senaste händelsen har kommunen presenterat en ny åtgärdslista men Socialstyrelsen anser att inte heller de åtgärderna räcker.

Kommun har nu fram till den 20 maj på sig att se till att det finns personal tillgänglig dygnet runt i hemmets lokaler och att säkerhetskraven uppfylls. Annars kan Socialstyrelsen begära att kommunen tvingas betala ett vite på 500 000 kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum