×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler struntar i lönekartläggningar

2013-02-26, Tidningenvision.se

Sedan tvånget att göra lönekartläggningar varje år togs bort väljer allt fler arbetsgivare att låta bli. Nu finns farhågor om att den negativa trenden kan leda till sämre jämställdhet.

Sedan 2008 är arbetsgivare på arbetsplatser med fler än 25 anställda skyldiga att göra lönekartläggningar vart tredje år. Tidigare sade jämställdhetslagen att kartläggningar skulle göras varje år.

Precis som många, däribland Vision, befarade har förändringen lett till att färre företag gör årliga kartläggningar.

En undersökning som fackförbundet Unionen gjort visar att knappt 30 procent av de 1 000 företag som ingår gör årliga lönekartläggningar. Före lagändringen gjorde över 50 procent kartläggningar varje år. Granskningen visar också att 28 procent av företagen med mer än 100 anställda inte har gjort någon lönekartläggning alls de senaste tre åren.

–Nu används detta effektiva verktyg allt mindre. Resultatet är minskade möjligheter att komma till rätta med att kön fortfarande avgör lön, säger Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum