×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler söker skuldsanering

2013-02-27, Tidningenvision.se

Förra året sökte drygt 9 000 personer skuldsanering. Det är en ökning med 7 procent. Trots det saknar många kommuner förebyggande arbete för att motverka att invånare skuldsätter sig.

Antalet ansökningar om skuldsanering har ökat mest i Kronoberg, Västerbotten och Kalmar län enligt en ny rapport från Kronofogden. 62 procent av de 9 000 som ansökte om skuldsanering 2012 fick den beviljad och 38 procent fick avslag.

– Ökningen är inte särskilt förvånande eftersom antalet ansökningar om skuldsanering brukar öka ett antal år efter en lågkonjunktur. Det visar ju också att det fortfarande finns många människor i landet som behöver den ekonomiska rehabiliteringen som skuldsanering innebär, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

Trots att tidiga insatser från kommunernas budget- och skuldrådgivare skulle kunna förhindra att invånare skuldsätter sig saknar 110 av landets 290 kommuner förebyggande arbete. Det visar Konsumentverkets senaste kartläggning.  

Skuldsanering innebär att den som är svårt skuldsatt kan slippa betala hela eller delar av sina skulder. Under de fem åren skuldsaneringen vanligtvis tar får man leva på existensminimum eftersom alla inkomster går till att betala av skulderna.

 Den som behöver hjälp med skuldsanering kan vända sig till kommunens budget- och skuldrådgivare, men det är Kronofogden som utreder om man uppfyller kraven och fattar beslut om att bevilja skuldsanering.

Se hela listan på antalet ansökningar i kommunerna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum