×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

950 tandsköterskor får bonus

2013-02-08, Tidningenvision.se

Omkring 950 tandsköterskor inom folktandvården i Västra Götalandsregionen kommer att få en bonus på mellan 1 000 och 15 000 kronor. Pengarna betalas ut på junilönen.

–Jag tycker det är kul att vi kan få lite uppmuntran, jag är så tacksam för att man kan få lite extra, säger tandsköterskan Barbro Bergzén på kliniken Guldheden i Göteborg. 

Folktandvården i Västra Götalandsregionen har haft resultatdelning i flera år. Det innebär att personalen på de kliniker som uppfyller vissa krav får resultatlön.

Kraven i år är att kliniken har ett överskott på minst 2,2 procent av omsättningen, att man uppfyller vissa krav inom barntandvården, att man har en viss andel tandhygienister per tandläkare och att en viss andel av kunderna har tecknat avtal om frisktandvård.

Alla anställda får lika mycket pengar och beroende på hur många krav kliniken uppfyller kan de anställda få mellan 1 000 och 10 000 kronor. Pengarna tas från klinikens eget överskott.

Nytt för i år är också att de anställda får extra bonus på 5 000 kronor om även grannklinikerna går bra ekonomiskt.

–Det har vi gjort för att det stimulerar att man hjälper varandra, det kan till exempel handla om att hjälpa en annan klinik som har tillfällig personalbrist, säger Anneli Bernhardsson, HR-chef på folktandvården.

I år kommer 84 av de 132 tandvårdsklinikerna att dela ut extra pengar till personalen. Det innebär att omkring 950 tandsköterskor får bonus.

Även folktandvården i Sörmlands landsting, som är bolagiserad, betalar ut bonus till personalen. Alla får lika mycket men pengarna sätts in i ett pensionssparande.

Även Uppsala läns landsting hade planer på att införa bonus men kommer inte att göra det under 2013.

Folktandvården i Region Skåne betalade ut bonus till personalen förra året i samband med ett stort överskott men det var enligt personalchefen Agneta Viterius en engångsföreteelse.

Kjell Sunnerdahl i Visions avdelningsstyrelse i Västra Götalandsregionen säger att bonusen är ett initiativ från arbetsgivaren som facket inte har motsatt sig.

–Men egentligen hade vi hellre sett att man lagt det på lönerna än att betala ut det i form av bonus.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum