×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision sände protestbrev till Guatemala

2013-12-10, Tidningenvision.se

I dag är världsdagen för mänskliga rättigheter. Samtidigt dödas fackligt aktiva i vissa länder. Visions förbundsordförande, Annika Strandhäll, tror på internationella påtryckningar för att förbättra situationen.

I Guatemala har 58 fackligt förtroendevalda och aktivister mördats de senaste åren. Ingen rättsprocess har inletts i något av fallen, bloggar Visions förbundsordförande, Annika Strandhäll.

En grupp från världsfacket för offentligt anställda, PSI, åkte nyligen till Guatemala för att påverka myndigheterna att hitta och döma mördarna och för att få landet att leva upp till överenskommelserna om rätten till organisering. Vision har även skickat ett protestbrev till Guatemalas president.

Kränkningar av mänskliga rättigheter finns även i Europa. Annika Strandhäll nämner i bloggen Turkiet, där fackligt aktiva och journalister, som kämpar för rätten att organisera sig och för yttrandefrihet, åtalas och fängslas.

”Jag hoppas att påtryckningar från internationella fackliga organisationer och starka demokratier som Sverige gör att problematiken erkänns och att ett aktivt arbete startar för att förbättra de mänskliga och fackliga rättigheterna”, skriver Annika Strandhäll.

Läs hela hennes blogginlägg genom att klicka på länken till höger.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum