×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var femte orolig för livet som pensionär

2013-12-03, Tidningenvision.se

Var femte person oroar sig inför pensionärslivet, framför allt för ekonomin, att tappa den sociala kontakten med kollegorna, eller bli sysslolösa. Det visar en undersökning som tidningen Kollega gjort.

Fakta

89 procent ser pensionen som en möjlighet att få mer tid över till att göra sådant man tycker om.

52 procent vill umgås mer med familj och vänner.

33 procent längtar mest efter att sova ut på morgonen.

16 procent ser pensionen som en chans att slippa ett jobb de inte trivs med.

Undersökningen är gjord av Novus på uppdrag av Kollega. Drygt 1 000 personer har svarat.

Nästan var femte person, 17 procent, i undersökningen oroar sig för livet efter pensionen. Bland dem som är över 55 är siffran högre, 25 procent. Det är också fler äldre som planerar att stanna kvar i yrkeslivet.

Av de som troligtvis går i pension de närmsta två åren svarar häften att de inte fått något stöd av arbetsgivaren. 28 procent har fått stöttning, främst genom att arbetsgivaren anställt en ersättare i god tid och att det varit möjligt att trappa ned i arbetstid.

 

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum