×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän kompenseras för längre arbetstid

2013-12-20, Tidningenvision.se

Ljungby kommun förlängde arbetstiden för tjänstemännen på sommaren. Efter fackens protester har Vision fått till en kompensationslösning.

Sedan 1965 har tjänstemännen i Ljungby kommun haft sju i stället för åtta timmars arbetsdag under de tre sommarmånaderna. I januari beslutade dock kommunen att ta bort förmånen, något som väckte ilska bland de fackliga organisationerna. Facken har menat att de kortare sommardagarna ska ses som en kompensation för låga löner och att vissa anställda till och med accepterat sin lön på grund av den kortare arbetstiden på sommaren.

De lokala förhandlingarna slutade i oenighet och arbetsgivaren har tidigare inte velat gå med på någon kompensation för den borttagna förmånen.

Men nu har alltså Vision och Ljungby kommun, efter nya förhandlingar, kommit fram till en kompensationslösning för tjänstemännen i kommunen. Lösningen innebär att alla som anställts på sin nuvarande tjänst innan den 15 januari 2013 (då kommunen tog beslutet om att öka arbetstiden) får ersättning i form av 30 timmar ledig tid som kan tas ut när som helst i samråd med chefen. Kompensationstimmarna är en engångsföreteelse.

–Det här är bättre än inget, tidigare togs det ju bort helt utan ersättning, nu får vi i alla fall viss kompensation. Det här visar att vi inte släpper frågan, att vi inte går med på vad som helst. En del medlemmar har hört av sig och tackat för att vi jobbat med frågan, säger Stefan Lehr, ledamot i Visions Ljungbyavdelning.

Karl Lundberg, ombudsman på Vision, har varit med och förhandlat fram uppgörelsen.

–Jag tycker att det är en utmärkt kompromisslösning. Jag trodde inte att kommunen skulle vilja ha någon lösning alls. Därför är vi nöjda med att ha fått med dem på det här.

Vision har runt 170 medlemmar i Ljungby kommun. Omkring 100 av dem berörs av den nya timbanken.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum