×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialstyrelsen vill skärpa krav på kommunerna

2013-12-03, Tidningenvision.se

Kommunerna måste bli bättre på att hjälpa barn och vuxna som utsätts för våld i nära relationer. Det anser Socialstyrelsen som nu vill skärpa kraven på kommunerna.

– Det här är en signal till kommunerna att de måste börja jobba mer systematiskt och förebyggande med våld i nära relationer. Det är tyvärr många som inte gör det idag, visar flera kartläggningar som vi har gjort, säger Socialstyrelsens jurist Marit Birk i ett pressmeddelande.

Socialnämnderna har ett särskilt ansvar för att barn och vuxna som bevittnar våld eller andra övergrepp får stöd och hjälp. Men tidigare rapporter visar att kommunerna inte har så bra koll på hur många som är utsatta.

Nu föreslår Socialstyrelsen flera nya krav som kommunerna ska uppfylla:

  • man ska i varje enskilt ärende göra en bedömning av risken för att en vuxen eller ett barn ska bli utsatt för ytterligare våld.
  • det ska tydligt framgå vem eller vilka som bär ansvaret för att utreda, fatta beslut och följa upp sådana ärenden.
  • det ska finnas fastställda mål för arbetet med personer sin blivit utsatta för våld, barn som bevittnat våld och våldsutövare. Det ska också finnas en beskrivning av när och hur målen ska uppnås.

Socialstyrelsen vill också skärpa kraven på sjukvården. Preliminära resultat från en nationell granskning av vårdcentraler, gynekolog-, psykiatri- och akutmottagningar visar på flera brister i arbetet med att hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld.

– Trots misstankar om att ett barn har blivit utsatt för våld eller sexuellt övergrepp av en närstående görs det få anmälningar till kommunerna av personalen inom hälso- och sjukvården, säger Marit Birk.

Föreskriften och de allmänna råden ska nu ut på remiss och beräknas därefter träda i kraft tidigast i april 2014.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum