×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skyddsstoppet i Borlänge upphävt

2013-12-05, Tidningenvision.se

Hög arbetsbelastning och krånglande it-system gjorde att skyddsombuden stoppade arbetet vid bemanningsenheten i Borlänge kommun i oktober. Nu har facken och arbetsgivaren hittat lösningar på arbetsmiljöproblemen.

I oktober stoppade Visions och Kommunals skyddsombud arbetet på bemanningsenheten där sju assistenter jobbar med att lösa bemanningen för hemtjänsten och andra omsorgsenheter. Anledningen var att personalen riskerade sin hälsa på grund av stress och krångliga it-system. Arbetsmiljöproblemen hade tagits upp flera gånger med arbetsgivaren men eftersom inget hänt såg facken skyddsstoppet som sista utväg.

- Vi har nu fått arbetsgivaren att lyssna på personalen. Jag tycker att vi haft en bra dialog och de har verkligen varit förstående inför problemen, säger Inge Karlsson, Visions huvudskyddsombud i Borlänge.

Nu har arbetsgivaren lovat att it-systemen ska ses över och en tjänst som varit vakant länge ska tillsättas.

- Att skyddsstoppet varat så länge beror på att vi gått till grunden med alla problemen och att personalen skulle få en chans att jobba undan saker de aldrig hinner med annars, säger Inge Karlsson.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum