×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skolinspektionen överklagar till högsta instans

2013-12-16, Tidningenvision.se

Skolinspektionen hade inte rätt att stänga riksinternatet Lundsberg. Det slog kammarrätten fast för ett par veckor sedan. Nu överklagar Skolinspektionen domen till Högsta förvaltningsrätten.

I domen den 22 november konstaterade kammarrätten, precis som förvaltningsrätten, att Skolinspektionen inte hade rätt att stänga riksinternatet Lundsberg tillfälligt trots signaler om att elever hade trakasserats och misshandlats av äldre kamrater. Kammarrätten grundade sitt beslut på att Skolinspektionen inte har något tillsynsansvar över vad som händer på elevhemmen.

Nu har Skolinspektionen beslutat att överklaga domen till Högsta förvaltningsdomstolen.

– Vi menar att rektor och huvudman enligt skollagen har ansvar att förebygga och förhindra kränkningar av elever, både i och i samband med utbildningen. Skolinspektionen har tillsyn över hur de tar detta ansvar, säger Marie Axelsson, rättschef på Skolinspektionen, i ett pressmeddelande.

För att ärendet ska tas upp i högsta instans krävs att Högsta förvaltningsdomstolen ger prövningstillstånd.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum