×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rättegången mot Krokomchefer fortsätter

2013-12-18, Tidningenvision.se

Idag återupptas rättegången mot två chefer i Krokoms kommun som åtalats för att ha orsakat en anställds självmord. Tidningenvision.se rapporterar direkt på webben från slutpläderingarna i morgon.

Den 10 juni 2010 tog socialsekreteraren Lars Persson sitt liv. Under månader kände han sig mobbad och trakasserad på jobbet och efter hot om uppsägning och avskedande orkade han inte leva längre.

Nu står de två cheferna som hade arbetsmiljöansvaret inför rätta, åtalade för vållande till annans död genom arbetsmiljöbrott.

Åklagaren Åse Schoultz anser att cheferna orsakade Lars Perssons död genom att de inte agerade för att förbättra han arbetssituation.

Rättegången inleddes med fyra dagar i mitten av november och avslutas under de kommande två dagarna. I dag förhörs försvarets vittnen, bland annat kommunens personalchef. I morgon håller både åklagaren och advokaterna sina slutpläderingar.

Tidningenvision.se kommer att rapportera live på webben i morgon från klockan 09.00

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum