×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Psykisk ohälsa vanligast i välfärdssektorn

2013-12-16, Tidningenvision.se

Anställda inom vård, skola och omsorg har större risk att bli sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Många som jobbar inom dessa områden uppger också att det finns brister i den psykosociala arbetsmiljön.

- Det är viktigt att tidigt fånga upp och hjälpa människor i denna situation. Arbetsgivarna kan göra stor skillnad genom att vara lyhörda för hur de anställda mår och tidigt koppla in företagshälsovården, säger Jan Larsson, chef för analyser inom ohälsoområdet på Försäkringskassan.

Försäkringskassans nya studie visar att psykiska diagnoser är den vanligaste sjukskrivningsorsaken bland kvinnor och den näst vanligaste bland män. Allra högst är risken för psykisk sjukdom för både kvinnor och män i åldern 30-39 år, och ännu lite högre för dem som har barn. Generellt löper även storstadsbor större risk för psykisk sjukdom.

Det är svårare att komma tillbaka till jobbet vid psykiska sjukdomar än vid annan sjukskrivning. För dem som är arbetslösa är det ännu svårare att komma ut på arbetsmarknaden igen om man haft psykiska diagnoser.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum