×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Protest mot sparkrav i socialtjänsten

2013-12-13, Tidningenvision.se

Trots en redan pressad arbetssituation för socialsekreterarna i Uppsala kommun, ska förvaltningen spara miljoner nästa år. ”Kärnverksamheten slaktas”, menar socialsekreterare.

Enheten för ekonomiskt bistånd i Uppsala kommun får mindre pengar till verksamheten under nästa år jämfört med 2013.

”Nedskärningarna befaras slakta socialtjänstens kärnverksamhet, försörjningsstödet och arbetet med sociala bostäder”, skriver bland andra socialsekreteraren Elin Hamnquist genom nätverket Nu bryter vi tystnaden i Uppsala, i samarbete med Vision och SSR, i en debattartikel i UNT.

Hon har tidigare, tillsammans med kollegor, larmat om den pressade arbetssituationen för socialsekreterare i kommunen, där allt högre krav ställs på kvalitet samtidigt som kostnader ska hållas nere.

Michael Walldén, Visions huvudskyddsombud i Uppsala, står bakom socialsekreterarnas protester.

– Egentligen vill kommunen dra ned ännu mer, men vi har börjat med politiska möten för att försöka påverka dem och få dem att förstå socialarbetarnas situation. Jag skulle vilja att socialarbetarna lämnade över ansvaret för utredningar på politikerna, på liknande sätt som de gjorde i Tyresö (se länk), säger han.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum