×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer snack än verkstad när arbetsmiljön ska förbättras

2013-12-19, Tidningenvision.se

Stora arbetsgivare har bra rutiner på pappret, men ger inte sina chefer pengar och kunskap för att åtgärda och följa upp risker i arbetsmiljön. Det visar en ny forskningsrapport.

Det krävs bra rutiner och organisation för det systematiska arbetsmiljöarbetet, vilket också finns hos de stora arbetsgivarna. Men alltför ofta fokuseras det just på vilka insatser som ska göras – att hålla möten och gå ronder med mera – och inte på målet, att minska riskerna. Det konstaterar Arbetsmiljöverket i en forskningsrapport om förebyggande arbetsmiljöarbete.

En av bristerna är att det det saknas mål och uppföljning av arbetsmiljöarbetet, en annan att chefer inte får tillräckligt med resurser och tid. Arbetsmiljöarbetet blir lätt en sidouppgift för chefer på lägre nivå med små förutsättningar att uppfylla kraven på vad som behöver göras.

En annan slutsats i rapporten är att det är lättare att minska risker som rör olycksfall. Rutinerna för att fånga upp stressrelaterad ohälsa, som inte är lika tydlig och mätbar, fungerar sämre.

Arbetsmiljöverkets rapport är en kunskapssammanställning som gjorts av forskare vid Luleå tekniska universitet och Mälardalens högskola.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum