×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på mer kontroll av nyexade tandsköterskor

2013-12-02, Tidningenvision.se

Svenska Tandsköterskeförbundet vill att Social­styrelsen kontrollerar nyutexaminerade tand­sköterskor. Orsaken är att förbundet upprörs över att tandsköterskor utan utbildning får jobb på klinikerna.

– På många håll är det brist på tandsköterskor och då tar man in folk helt utan utbildning. Det händer att vi får höra: ”Vi har anställt en person som jobbat på en privat klinik i sju år och hon lägger bedövning”. Det är oroväckande, säger Susanne Nordberg, ordförande i Svenska Tandsköterskeförbundet.

Susanne Nordberg menar att det inte är acceptabelt att personer utan grundläggande utbildning i anatomi får sköta den sortens arbetsuppgifter, även om de utförs på delegation och en tandläkare bär ansvaret.

– Vad hjälper det den patient som blir skadad? frågar sig Susanne Nordberg.

Enligt Mikael Stillman, tandsköterska och ledamot i Visions förbundsstyrelse, är problemet med outbildade tandsköterskor näst intill obefintligt inom folktandvården. Vision tycker dock att det är viktigt att alla tandsköterskeutbildningar är kvalitetssäkrade och att kursplanen verkligen efterlevs.

– Om studenten efter fullgjord utbildning har fått ett godkänt resultat ska det vara tillräckligt för att jobba som tandsköterska, säger han.

I framtiden vill Mikael Stillman se en legitimation för tandsköterskor.

– En legitimation för yrket skulle helt klart öka statusen och också bli en ordentlig kvalitetssäkring.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum