×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner kan tjäna miljoner på insatser för unga

2013-12-16, Tidningenvision.se

Genom tidiga och relativt billiga stödinsatser åt elever kan kommuner tjäna miljoner på bara några år. Problemet är att beslutsfattarna tänker för kortsiktigt, menar två nationalekonomer i en rapport till regeringen.

- Det mänskligt och ekonomiskt kloka ur ett helhetsperspektiv för kommunenen att satsa på barnen tidigt, är för en skolchef med budgetansvar en dålig affär. Så ofta blir det att man spar på tämligen billiga insatser under låg- och mellanstadietiden och sedan får man ohyggligt höga kostnader i tonårstiden. Men det drabbar socialtjänsten i ett helt annat konto vid en annan tidpunkt, säger nationalekonomen Ingvar Nilsson, till Ekot.

Han har tillsammans med kollegan Anders Wadeskog granskat särskilda stödinsatser för elever med olika typer av funktionsnedsättningar eller koncentrationssvårigheter.

Datorprogram som till exempel omvandlar text till tal kan bidra till att fler får fullgoda betyg. Nationalekonomerna har räknat ut att kostnaden för ett sådant hjälpmedel är ungefär 25 000 kronor medan det kostar en miljon kronor om en ungdom kommer ut på arbetsmarknaden två år senare än andra på grund av uteblivet stöd.

I de projekt nationalekonomerna följt har särskilt stöd till elever hjälpt många och av ett hundratal elever kan det räcka med att en person tar sig vidare för att en kommun ska vinna på det.    

Även samhället i stort skulle tjäna på tidiga insatser för elever menar ekonomerna. Bland de som är under 30 år har förtidspensioneringarna ökat med över 40 procent de senaste tio åren. Nästan hela ökningen beror på psykiska diagnoser, rapporterar SVT.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum