×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal vd sparkas och polisanmäls

2013-12-03, Tidningenvision.se

Personalen slog larm om trakasserier och ekonomiskt fiffel. Nu avskedas vd:n för ett kommunalt bolag i Stenungsund.

Det är bolagets styrelse som belutat att avskeda vd:n och även göra en polisanmälan. Dels har personalen vittnat om trakasserier, dels misstänks vd:n ha gjort privata inköp för bolagets pengar.

Ytterligare en chef på bolaget, som tillsammans med vd:n godkänt tvivelaktiga kvitton, har arbetsbefriats.

– Vi tycker att det finns en hel del inköp som är tvivelaktiga och vi vill få det juridiskt prövat, säger styrelsens ordförande Björn Rignér (FP) i en kommentar till beslutet.

Problemen med vd:n uppdagades tidigare i år när personalen tog kontakt med Visions ombudsmän René Schultz och Torsten Vikingsson.

– Vi såg att det fanns två vägar att gå. Antingen att ta tag i arbetsmiljöproblemet vilket skulle ta väldigt lång tid, eller att visa på de ekonomiska oegentligheterna. Vi valde den snabba vägen, säger René Schultz.

Enligt René Schultz fanns det misstankar om att vd:n använt bolagets pengar för privata inköp, och när de kvittona kunde presenteras agerade styrelsen omedelbart, lät revisorerna gå igenom inköpen, och beslutade häva vdn:s avtal och gör en polisanmälan. Vd:n misstänks bland annat ha låtit bolaget betala privat  it-utrustning och material till sin båt.

Då fick styrelsen också vetskap om trakasserierna.

– Den här vd:n har ställt till ett elände för de anställda under 16 år. Det har varit mobbning och utfrysning och anställda som utsetts till hackkycklingar, säger René Schultz.

Hur har det kunnat pågå så länge utan att någon reagerat?

–Vd:n är väldigt bra på att prata och har alltid lyckats förklara sig, även i de fall genom åren när flera anställda sagt upp sig samtidigt. Styrelsen har inte haft en aning om vad som pågått.

Bolaget har få anställda. En viktig faktor i sammanhanget, betonar René Schultz, var att samtliga i arbetsgruppen var medlemmar i Vision. Istället för att ett enskilt arbetsplatsombud riskerade att bli angripen har gruppen hela tiden agerat gemensamt.

– De har blivit oerhört sammansvetsade. Den fackliga styrkan är stor när alla är med, säger René Schultz.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum