×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hundratals datorer infekterade

2013-12-02, Tidningenvision.se

Drygt 600 datorer i kommuner och på högskolor är infekterade med skadlig programvara, vilket gör att känslig data kan läcka ut till kriminella grupper. Det visar statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Mellan den 31 oktober och 27 november identifierade MSB smitta på 379 kommundatorer och 269 datorer på högskolor och universitet. Skadlig programvara sprids genom att användare går in på smittade hemsidor eller laddar ner infekterade filer, skriver Svenska Dagbladet, SvD.

För kommuner kan det till exempel innebära att obehöriga kan komma åt känsliga uppgifter från socialtjänsten.

-Vi har inte hela bilden klar för oss utan vi ser bara en del av datorerna som är infekterade. Problemet är att den skadliga koden blir mer och mer sofistikerad, säger Jonas Thambert, IT-säkerhetsrådgivare på MSB, till SvD.

Enligt honom rör det sig ofta om kriminella nätverk från de forna Sovjetrepublikerna och Kina som står bakom den skadliga koden.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum