×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facklig tveksamhet till längre fredagar

2013-12-09, Tidningenvision.se

Sedan 1970-talet har tjänstemännen i Värmdö kommun kunnat gå hem klockan 13 på fredagar. Nu är den tiden förbi. ”Det har inte varit någon analys, bara pang på”, säger Katarina Magnusson från Vision.

Sedan 1970-talet har det funnits ett avtal i Värmdö där kommunen hållit öppet till 19 på torsdagar. Som kompensation för kvällsarbetet har kommunen stängt kommunhus och växel vid 13 på fredagar, och tjänstemän som hoppat över lunchen har kunnat sluta vid samma tid.

Anledningen till det speciella avtalet är att Värmdö länge präglats av en stor arbetsgivare, porslinsfabriken i Gustavsberg, där arbetarna behövde en möjlighet att komma i kontakt med kommunen även efter kontorstid.

Men nu tas alltså avtalet bort och kommunhuset ska vara öppet till 17 varje dag, med undantag för torsdagar där man även fortsättningsvis har öppet till 19.

–Våra 40 000 medborgare måste få tillgång till oss, säger kommundirektör Stellan Folkesson.

Visions avdelningsordförande Katarina Magnusson är tveksam till förändringen.

–Vi har provat att ha öppet till 15 på fredagarna, och viss tid på lördagarna. Det var ingen större efterfrågan, säger hon.

Möjligheten till att sluta tidigare på fredagar har också varit en viktig attraktionsfaktor för att locka till sig medarbetare till kommunen, enligt Katarina Magnusson.

Tjänstemännen i Värmdö har flextid, och enligt arbetsgivarsidan ska förändringen inte betyda utökad arbetstid. Varje avdelning får se till att hitta lösningar så att det finns bemanning.

–Vi ska också vara lite generösa med klämdagar, säger Stellan Folkesson.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum