×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det här är rena himmelriket”

2013-12-17, Tidningenvision.se

Jimmy Sjögren, pedagog i Falu pastorat, är lyckligt lottad. När han bytte arbetsgivare från kommun till kyrka höjde han lönen och fick dessutom möjlighet till mer kompetensutveckling.

Jimmy Sjögren, som jobbar på Svenska kyrkans ungdomsgård Grönan, har en arbetsgivare som gärna skickar honom på kurs för att höja yrkeskompetensen.

– Jag upplever att jag har mycket stor möjlighet att åka på de utbildningar som är viktiga. Om jag kan motivera för chefen att kursen är relevant för min befattning så är det inget problem att få ja, säger han.

Jimmy Sjögren anställdes av Svenska kyrkan i Falun för två år sedan och har sedan dess fått åka på diverse föreläsningar. Som nyanställd fick han gå introduktionskursen Tjänst i kyrkan och därefter har han bland annat gått på externa föreläsningar om unga med adhd.

– På en ungdomsgård som Grönan finns det definitivt behov av sådan kunskap.

Han har sammanlagt arbetat på fritidsgårdar i 16 år.

– Jag upplever min nuvarande arbetsplats som himmelriket (skratt) jämfört med när jag var kommunanställd. Jag gick både upp i lön och fick större möjlighet till kompetensut­veckling när jag bytte arbetsgivare.

Jimmy Sjögren säger att det känns som om han har ”hittat hem” när han började arbeta i kyrkan. Han känner sig värdefull.

– För mig är det definitivt viktigt att jag känner att de satsar på mig. Jag fick 3 000 kronor mer i lön här än på kommunen och sådant spelar förstås roll.

Han pekar på fördelen med att jobba i ett stort pastorat.

– Storleken spelar roll för om man ska få gå utbildningar. I en liten församling blir det nog mer begränsat, både på grund av ekonomi och på grund av att vissa chefer inte förstår värdet av kompetensutveckling.

Men Jimmy Sjögren har inga planer på att överutnyttja chefens generositet.

– Jag skulle inte gå någon fortbildning om det inte var relevant. Min tid är för värdefull för att slösas bort.

Denna artikel var publicerad i Allt om jobbet nummer 6 2013.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum