×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bildar parti i protest mot besparingar

2013-12-13, Tidningenvision.se

De har tröttnat på besparingar och flyttkaos. Som motdrag har anställda i Region Skåne bildat ett nytt parti. Mariela Hofman, medicinsk sekreterare och skyddsombud för Vision, sitter i den färska styrelsen.

Upptakten till partiet var en stor demonstration i våras med krav på mer resurser till vården inom Region Skåne. Demonstrationen ledde till ett stormöte i höstas där partiet, som bara ska ställa upp i regionfullmäktige, bildades. Just nu har man runt 100 medlemmar, de flesta är själva anställda inom regionen.

Mariela Hofman är medicinsk sekreterare och webbredaktör på onkologiska kliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund. Hon är också ombud och skyddsombud för Vision på arbetsplatsen.

Du är engagerad i det nya partiet, Vårdpartiet i Skåne. Varför då?
– Situationen har varit svår länge med anställningsstopp, brist på vårdplatser och oförklarliga omorganisationer. Det är också en organisation som präglats av en tystnadskultur. Jag är själv fackligt engagerad och försöker påverka den vägen. Att vara med och bilda ett parti, och försöka komma in i regionfullmäktige, blev nästa steg.

Vilka frågor tycker du är viktigast att driva om ni kommer in i fullmäktige?
– Att upplösa sammanslagningen av sjukhusen i Lund och Malmö, det fungerar inte bra för patienterna. Sedan måste sjukhusen i hela regionen upprustas.

Du är själv fackligt aktiv för Vision. Vilka frågor är viktigast att driva för Visions medlemmar?
– En god och trygg arbetsmiljö med tillsvidareanställningar. I dag, med anställningsstopp, är det mycket inhyrd personal. Personligen tycker jag också att man ska skulle integrera sekreterare, administratörer och IT-tekniker i utvecklingen av IT-systemen. Vi är inte alls med där i dag.

Alla ni som bildat partiet jobbar, en del väldigt mycket. Hur ska ni ha tid med valkampanjande?
– Vi räknar med engagemang från våra medlemmar. Vi brinner för det här och då hittar man tid.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum