×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Behandlingshem gör storvinster

2013-12-04, Tidningenvision.se

Nästan hälften av Sveriges mest lönsamma vårdbolag är olika boendeverksamheter för personer med problem. Det skriver Dagens Industri.

Kreditupplysningsföretaget UC har undersökt de senaste boksluten i över 11 000 vårdbolag med minst 10 anställda. Bland de 20 mest lönsamma bolagen, sett till vinst per anställd, finns 8 verksamheter som har boenden för barn, unga och vuxna med olika problem. Det skriver Dagens Industri, som tagit del av undersökningen.

- Det är förvånade att så många behandlingshem toppar lönsamhetsligan per anställd i en bransch med över 11 000 aktörer. Man kan förstå att dessa bolag lockar riskkapitalister som vill göra kortsiktiga klipp, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC, till tidningen.

I topp finns Nåjden behandlingskonsult, som placerar barn och unga vuxna med problem i familjer. Företaget, som ägs av Investors vårdkoncern Aleris, gjorde en vinst på 12,2 miljoner kronor efter skatt 2012. På andra plats bland behandlingshemmen kommer bolaget Av Egen Kraft, som ägs av Frösunda, som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget HG Capital.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum