×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

100 it-tjänster hotade i Uppsala kommun

2013-12-18, Tidningenvision.se

Uppsala kommun planerar att outsourca it-verksamheten. Enligt Visions beräkningar är det minst 100 anställda som direkt berörs av förslaget.

–Vi tycker att det här är helt fel. Arbetsgivaren har varken gjort någon konsekvensanalys eller någon ekonomisk analys av förslaget, säger Anette Klippberg, avdelningsordförande för Vision i Uppsala.

Vad som kommer att hända med de runt hundra personer som idag arbetar på teknik- och serviceförvaltningen om beslutet blir verklighet är oklart. Det talas om att det kan bli en verksamhetsövergång, det vill säga att de anställda får följa med till det nya bolaget, men inget är säkert i nuläget.

–Det finns många aspekter i det här. Det handlar om att tjänster kan försvinna från kommunen, om att jobb kan försvinna från Uppsala kommun och om hur det här kommer att påverka arbetsmiljön för alla andra anställda i kommunen, säger Anette Klippberg.

Beslutet skulle egentligen ha fattats idag, men stoppades i sista sekund av fackets förhandlingsframställan.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Ahlstedt (M) vill inte kommentera förslaget förrän beslut fattats i frågan. Det kommer att ske först den 15:e januari.

 

 

 

 

 

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum