×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdföretag krävs på 30 miljoner i böter

2013-08-28, Tidningenvision.se

Konkurrensverket kräver vårdföretagen Aleris, Capio och Hjärtkärlgruppen i Sverige AB på 30 miljoner kronor i böter för att de samarbetat i en upphandling med landstinget i Stockholm.

2008 upphandlade landstinget tjänster av de tre företagen. Enligt Konkurrensverket har de samarbetat på flera olagliga sätt. De enades om att dela på uppdragen oavsett vem som vann upphandlingen, så kallad volymdelning. De ska också ha kommit överens om vilka delar i upphandlingen de skulle lämna anbud på, vilket är otillåtet informationsutbyte.

– Den här typen av otillåtet samarbete är en allvarlig överträdelse av konkurrensreglerna, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Konkurrensverket kräver nu i en stämning till Stockholms tingsrätt att Aleris ska betala 27 miljoner, Capio drygt en miljon och Hjärtkärlgruppen knappt två miljoner kronor i konkurrensskadeavgift.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum