×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän åtalas i muthärva

2013-08-30, Tidningenvision.se

Melodifestival- och hockeybiljetter, middagar och sprit. Fyra tjänstemän på Falu kommun åtalas för att tagit emot mutor från företaget Peab.

För två år sedan avslöjade Dalarnas Tidningar den så kallade Peab-affären. Byggföretaget hade fått avtal värda 161 miljoner kronor för gatuunderhåll utan offentlig upphandling. I vintras dömdes Falu kommun på grund av detta att betala sju miljoner kronor i så kallas upphandlingsskadeavgift.

Fyra tjänstemän på trafik- och fritidsförvaltningen åtalas nu för att ha tagit emot mutor från Peab. Två personer från företaget åtalas samtidigt för bestickning.

Bevisningen bygger på mejlkonversationer och fakturor som enligt åtalet visar att tjänstemännen varit på middagar, hockeymatcher och Melodifestivalen som Peab betalat. Företaget ska också ha bjudit på stora mängder sprit och resor till arrangemangen.

Alla åtalade förnekar brott, men medger i olika grader att de varit med på arrangemangen, skriver Dalarnas Tidningar.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum