×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO-kritik mot nya pensionsregler

2013-08-30, Tidningenvision.se

”Kollektivavtalsfientliga”. Förslagen i statens pensionsåldersutredning om att ändra villkoren för tjänstepensioner får hård kritik av TCO.

Det är i sitt remissvar till utredningen ”Åtgärder för ett längre arbetsliv” som TCO går till hårt angrepp mot förslagen som rör tjänstepensioner, vilka bland annat handlar om att höja åldersgränsen för när tjänstepensionen kan tas ut, från 55 år till 62 år.

TCO anser för det första att utredningen, utan stöd i vare sig forskning eller statistik, målar upp tjänstepensionsavtalen som en kraftigt bidragande orsak till att folk slutar jobba tidigare än 65.

För det andra ogillar TCO skarpt utredningens förslag till hur regeringen, fack och arbetsgivare ska komma överens om hur avtalen ska förändras. TCO betonar att det är fack och arbetsgivare som utformar, äger och styr över innehållet i avtalen. Att utredningen framhåller att man kan ändra i skattelagen om överläggningarna inte leder till önskat resultat gör inte saken bättre: ”hot om lagstiftning är en dålig förutsättning för konstruktiva samtal, utan snarare ytterligare ett sätt att beskära och begränsa parternas fria förhandlingsrätt”, skriver TCO.

Förslaget om nya inkomstskatteregler för att pensionsförsäkringar ska betalas ut tidigast från 62 år, istället för 55 år, tycker TCO är direkt kollektivavtalsfientligt. Förslaget är nämligen att inga privata pensionsförsäkringar som tecknats före 2017 ska omfattas av den högre åldersgränsen, medan kollektivavtalade försäkringar bara får behålla de gamla bestämmelserna under en begränsad tid. Det förslaget ger konkurrensfördelar till försäkringbolag som tillhandahåller privata pensionslösningar skriver TCO.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum