×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO: Höj taket i a-kassan

2013-08-13, Tidningenvision.se

Knappt 7 procent av de som jobbar heltid i Sverige får full ersättning från a-kassan om de blir av med jobbet. Det visar nya beräkningar från TCO.

Idag är det bara 225 000 personer eller 7 procent av de heltidsarbetande som får fuller ersättning, det vill säga 80 procent av lönen, från a-kassan om de blir arbetslösa. Det är alldeles för få, anser TCO som nu trycker på för att regeringen ska höja taket från dagens 18 700 till 27 500 kronor. Om förslaget blir verklighet skulle alla som tjänar upp till 27 500 kronor i månaden få 80 procent av lönen om man blir uppsagd. Då skulle antalet som får 80 procent av lönen öka till 1,4 miljoner.

–Många anställda är idag hänvisade till försörjningsbidrag från kommunerna och riskerar då exempelvis att tvingas paniksälja sin bostad. Sverige har inte råd att låta den här utvecklingen fortsätta, säger TCOs ordförande Eva Nordmark enligt ett pressmeddelande.

Enligt TCO:s sätt att se är det viktigt att den som drabbas av arbetslöshet inte ställs inför alltför stora ekonomiska påfrestningar eftersom man ska kunna fokusera på att hitta ett nytt jobb, inte på att klara livhanken. Dessutom anser TCO att försäkringen ska skydda individens human kapital, den som utbildat sig inom ett visst yrkesområde ska ha möjlighet att under en period söka jobb som motsvarar hans eller hennes kompetens och kvalifikationer.

Taket i a-kassan har inte höjts på 11 år.

Fotnot: Den som får a-kassa kan inte tvingas att sälja sina tillgångar, vilket den som får försörjningsstöd kan bli tvungen att göra.

 

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum