×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora löneskillnader på sommarjobben

2013-08-06, Tidningenvision.se

Kommunerna ordnar fler sommarjobb till unga än tidigare. Men löneskillnaderna mellan dem som betalar mest och minst är för stora, anser SSU.

Härryda kommun betalar bäst. Där får 16-åringarna i snitt 100 kronor i timmen, 55 kronor mer än i Lessebo och Sunne som enligt SSU:s undersökning har lägst löner på sommarjobben eller feriepraktiken.

Löneskillnaderna kan bero på att vissa sommarjobb är semestervikariat, medan andra är feriepraktikplatser där skolungdomarna inte ersätter ordinarie personal. Bland 16-åringar som har feriepraktik tjänar hälften mindre än 60 kronor i timmen, bland sommarjobbande unga är det bara var fjärde. Men SSU tycker ändå att löneskillnaderna är orimliga, och att det mest anmärkningsvärda är att det sett likandant ut i flera år.

Undersökningen visar också att kommunerna ordnar fler sommarjobb eller feriepraktikplatser än tidigare. Sammanlagt anmäldes nästan 55 000 sommarjobb till arbetsförmedlingen.  

Nästan 8 av 10 kommuner uppger att lönerna förhandlats med facken.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum