×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Snål budget får kostchef att säga upp sig

2013-08-16, Tidningenvision.se

Kostchefen i Flen, Per Swärd, säger upp sig i protest. Den snåla budgeten gör att det inte går att servera näringsriktig mat, menar han.

–Jag klarar inte av det här längre. Vi befinner oss mitt i gräddtårtan av Sörmland. Vi har alla förutsättningar för att servera bra mat men gör inte det som krävs, säger Per Swärd till Tidningen Vision.

Han nämner rekommendationerna från Livsmedelsverket om hur ofta barn bör äta kött och fisk, rekommendationer som Flens kommun inte når upp till. Under många år har Per Swärd tagit upp problemet med ledande politiker i kommunen utan att få gehör.

–Jag kan inte stå för den kvalitet som är nu. Politikerna säger att det inte är acceptabelt men är inte beredda att öppna plånboken.

Per Swärd fortsätter:

–För oss handlar det inte om att servera ekologiskt eller så. Det handlar om möjligheten att servera näringsriktig mat överhuvudtaget.

Förvaltningschefen på barn- och utbildningsförvaltningen, Cecilia Vikström, delar inte kostchefens bild.

–Jag anser att vi serverar god mat och näringsriktig mat, men allt kan bli bättre, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Per Swärd har fått en ny tjänst som måltidschef i Skövde.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum