×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rånrisk i landsting ökar efter dom

2013-08-02, Tidningenvision.se

Flera landsting har slopat kontantbetalningar vid patientbesök, bland annat för att minska rånrisken. Men nu tvingar kammarrätten landstingen att ta emot kontanter igen.

Västerbottens läns landsting är ett av flera landsting som redan har infört kontantlösa receptioner vid patientbesök och enbart tar kort eller skickar faktura. Orsaken är att det dyrt att transportera pengarna med värdetransportbilar. Men det är framför allt en fråga om säkerhet. Ju mindre kontanter, desto mindre är risken för rån mot receptionspersonalen.

Jämtlands läns landsting stod på tur att införa kontantlösa betalningar, men har nu gått bet, uppger SVT:s Mittnytt. I en dom har kammarrätten i Sundsvall meddelat att det strider mot lagen att landstinget inte tar emot sedlar och mynt som betalning.

Enligt Mittnytt är domen vägledande, vilket betyder att alla landsting tvingas ta emot kontanta betalningar. Förutom att säkerheten för receptionspersonal därmed minskar, väntas landsting som tvingas återinföra kontanter, öka sina kostnader med upp till fem miljoner kronor.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum