×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Minister vill stoppa tjänstepension vid 55 år

2013-08-05, Tidningenvision.se

Det ska inte gå att ta ut tjänstepensionen redan vid 55 års ålder. Det tycker socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som vill att fack och arbetsgivare ändrar reglerna.

I våras kom pensionsåldersutredningens förslag att successivt höja åldersgränserna för när inkomstpensionen kan tas ut och hur länge man har rätt att arbeta kvar. Men om de åldergränserna höjs går det inte att samtidigt ha ett system där tjänstepensioner kan tas ut från 55 års ålder. Det säger Ulf Kristersson i en intervju i Dagens Nyheter.

I höst ska regeringspartierna och Socialdemokraterna förhandla om förslagen i pensionsåldersutredningen och nu vill Kristersson diskutera med arbetsmarknadens parter om tjänstepensionerna.

Det är facken och arbetsgivarna som i avtal bestämmer villkoren för tjänstepensionerna. Men Kristersson betonar att politikerna också kan påverka reglerna genom ändringar i skattelagstiftningen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum