×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Miljardvinst för Svenska kyrkan

2013-08-06, Tidningenvision.se

Antalet medlemmar minskar men trots det förbättrades Svenska kyrkans ekonomiska resultat med 700 miljoner kronor förra året. En bra utveckling för kyrkans värdepapper är den främsta förklaringen.

Svenska kyrkans samlade bokslut förbättrades förra året med 700 miljoner, till ett plus med 1,3 miljarder kronor. Huvudorsaken är att finansnettot från kyrkans placeringar har gått från ett minus på 200 miljoner 2011 till plus 400 miljoner 2012.

Det visar en sammanställning av bokslut för församlingar, samfälligheter, stift och den nationella nivån som Kyrkokansliet har gjort.

– Våra värdepapper har följt den allmänna börsutvecklingen i stor utsträckning. Skillnaden mot index är att vi har en etisk inriktning på våra placeringar, men även där har utvecklingen varit bra, säger Magnus Kald, chefscontroller på Kyrkokansliet i Uppsala.

Men det finns även andra förklaringen till det goda resultatet. Även om drygt 700 000 medlemmar har lämnat kyrkan sedan åtskillnaden från staten år 2000 betalar de som är kvar in mer pengar i kyrkoavgift. Förklaringen är löneökningarna som ligger på 3–4 procent per år.

Totalt ökade Svenska kyrkans samlade intäkter med 600 miljoner kronor under förra året och ligger nu på 20 miljarder. Den största delen av intäkterna, nästan 18 miljarder, kommer från församlingar och kyrkliga samfälligheter. Stiften får in en knapp miljard och den nationella nivån nästan två miljarder.

Om det går bra för Svenska kyrkan på den nationella nivån är det desto kärvare för många församlingar, främst i glesbygden. Av landets 800 församlingar får nästan 40 procent inte ihop debet och kredit och får pengar från kyrkans utjämningssystem.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum