×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan ska utreda löneskillnader

2013-08-27, Tidningenvision.se

Män som jobbar i Svenska kyrkan tjänar bättre än kvinnorna. Det visade Tidningen Visions kartläggning nyligen. Nu lovar arbetsgivarorganisationen att analysera löneskillnaderna djupare.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ska analysera löneskillnaderna mellan män och kvinnor inom organisationen på djupet. Det beslutades i arbetsutskottet förra fredagen, sedan Tidningen Vision uppmärksammat problemet.

– Det vi kommer fram till ska presenteras för våra medlemmar, alltså arbetsgivarna, med ett medskick till de ställen där det brister, att de ska ta löneskillnader i beaktande vid lönesättningen. Det kan vi naturligtvis göra redan nu, och det gör vi också, säger Jösta Claeson, ordförande i arbetsgivarorganisationen.

Det verkar ju inte räcka.

– Jo, jag tycker faktiskt det. Kyrkan ligger bättre till när det gäller jämställda löner än till exempel näringslivet och landsting och kommuner. Så vi ska inte klä oss i säck och aska och säga att allt är elände, för så är det inte.

Så ni är egentligen ganska nöjda?

– Nej, självklart ska vi gå längre och inte slå oss till ro.

Hur?

– Genom att fortsätta prata med våra medlemmar och hjälpa dem som har problem med att göra lönejämförelser. Vi har olika redskap och mallar för det.

När är ni klara med analysen?

– Det ska inte ta så lång tid. Jag hoppas den blir klar under hösten.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum