×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krafttag ska stoppa kränkningar

2013-08-23, Tidningenvision.se

I flera år har anställda i Åstorps kommun känt sig kränkta och hotade av en politiker. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivaren agerar.

Redan 2011 slog skyddsombuden för Vision och andra fackförbund larm och begärde en handlingsplan utifrån att anställda känt sig illa bemötta av en politiker.

Men politikern det handlar om har varit oförstående, och de insatser som gjorts har inte lett till någon förändring. I våras vände sig Vision till Arbetsmiljöverket med en anmälan om hur medlemmar blivit utsatta för aggressivt bemötande, nedsättande omdömen och direkta hot. När Tidningen Vision har talat med politikern har han inte velat kommentera händelserna.

Nu har Arbetsmiljöverket haft en inspektör på plats, som kommer att skriva ett föreläggande om att kommunledningen ska göra en grundligare undersökning av problemen och vad man kommer att göra åt dem.

– Det handlar om en en kartläggning av risker, vilka som mår dåligt och vad man ska göra för att de ska kunna jobba vidare i Åstorps kommun. Vi har medarbetare som gråter, andra som inte klarar att föredra ärenden när han är med. Både arbetsledning och medarbetare måste få verktyg som gör att vardagsarbetet kan fungera, säger Ulla Andersson, Visions skyddsombud i Åstorp.

Tidigare har kommunledningen tagit fram rutiner och etikregler för hur politiker och anställda ska uppträda gentemot varandra. Det har inte hjälpt. Ulla Andersson är nöjd med Arbetsmiljöverkets krav.

– Jag tycker att det är helt suveränt. Nu måste man gå på djupet med problemet: Vilka mår dåligt och vad behöver de, behövs handledning eller går det att se till att olika människor inte behöver träffas så mycket. Det är sådana saker kommunledningen ska jobba vidare med. Förhoppningsvis i samarbete med oss, säger hon.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum