×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner brister i kunskap om våldsutsatta kvinnor

2013-08-30, Tidningenvision.se

Många av kommunerna vet inte hur många våldsutsatta kvinnor och barn det finns i kommunen. Det visar en rapport från Socialstyrelsen.

Alla som blir utsatta för våld i nära relationer har rätt till stöd och skydd från samhället. Socialnämnderna har ett särskilt ansvar för att barn som bevittnar våld eller andra övergrepp får stöd och hjälp.

Men många kommuner har bristande kunskaper om hur omfattade problemet är. Sedan 2007 har regeringen satsat omkring 109 miljoner kronor för att kommunerna ska bli bättre på arbetet med våldsutsatta kvinnor och barn.

En uppföljning Socialstyrelsens har gjort visar att bara hälften av de 127 granskade kommunerna har kartlagt behovet insatser av inom området våld i nära relationer.

Kommunerna genomför själva allt fler insatser för våldsutsatta kvinnor medan ideella föreningarna blivit mindre aktiva.

2011 var det relativt få kommuner som arbetade utifrån särskilda metoder i sin hjälp för våldsutsatta kvinnor. 2012 var det fler, omkring två tredjedelar, som gjorde det.

– Det återstår en hel del att göra för att landets alla kommuner ska leva upp till de mål som regeringen satt upp för området, säger Axel Fors, utredare på Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum