×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun betalade ut dubbla socialbidrag

2013-08-01, Tidningenvision.se

Socialtjänsten i Gävle kommun betalade ut dubbla summor för försörjningsstöd. Nu saknar förvaltningen en miljon kronor.

Utbetalningarna från socialtjänsten i Gävle kommun skickades av misstag ut två gånger i måndags. Ett hundratal hushåll fick dubbla försörjningsstöd och företag fick dubbla intäkter för hyra och dylikt, skriver Gefle Dagblad. Totalt betalade socialtjänsten ut en miljon kronor för mycket.

– Det är mycket pengar och det går inte att försvara att vi gör sådana här missar, säger Per Östlund, tillförordnad förvaltningschef på socialtjänsten, till tidningen.

Sedan den uppmärksammade förskingringen om 20 miljoner kronor från kommunen i höstas (se länk intill), har man diskuterat säkerheten i utbetalningssystemen, men bedömt att risken är liten. Per Östlund säger till Gefle Dagblad att tekniska rutiner kan behöva införas om den mänskliga faktorn ligger bakom dubbelutbetalningarna.

Både företag och hushåll är dock enligt lag skyldiga att betala tillbaka pengar om de fått för mycket.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum