×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Knäppa översättningar på kommuners hemsidor

2013-08-01, Tidningenvision.se

Obegripligt. Det är tanken man får när man läser vissa engelska texter på kommuners hemsidor.

”The upper lip is done with the help of traffic wardens”. Obegripligt? Ja, men så ser det ut på kommuners hemsidor där man tar hjälp av Google translate för att översätta sina texter på webben. Ovanstående översättning blir, om man översätter tillbaka till svenska: ”Den övre läppen genomförs med hjälp av trafikvakter”. Övre läppen ska egentligen vara översläppen.

En annan svensk-engelsk-svensk översättning säger att kommunen ”vill underlätta för dig, stående i flytande tankar”. Flyttankar alltså.

Det är Sveriges Radio Kalmar, som har gjort en genomgång av översättningarna på kommunernas hemsidor i länet.

Pernilla Klintberg, kommunikatör på Nybro kommun säger till radion att det skulle krävas en hel avdelning som bara skulle arbeta med att översätta webbsidorna om de inte använde automatisk översättning.

– Men det kan ju bli lite tokigt.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum