×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobb i kyrkan – yrke eller kall?

2013-08-14, Tidningenvision.se

Ett kall eller ett betalt yrke? Kan inställningen till jobbet bland kvinnor och män i Svenska kyrkan förklara löneskillnaderna mellan könen?

Lisa Gerenmark, nyvigd diakon, suckar när hon hör om Tidningen Visions kartläggning.

– Att jobba i kyrkan och tjäna Gud är ett viktigt arbete, men det finns en risk att man därför tycker att lönen inte spelar så stor roll. Och det kanske är ett vanligare synsätt bland kvinnor än män, funderar hon.

Själv tjänar hon på sitt nya jobb i Vårgårda pastorat 28 500 kronor i månaden. En bra lön, tycker hon.

– Men kvinnor borde bli bättre på att hävda sin rätt till lön på samma sätt som männen gör. Samtidigt är det upprörande och jättetråkigt att inte kyrkan som arbetsgivare tar större ansvar.

När det gäller männens högre snittlöner bland just diakoner tror Lisa Gerenmark att det beror på att det finns så få män i yrket.

– De blir mer attraktiva, eftersom församlingen då kan erbjuda medlemmarna att välja mellan en man och en kvinna för själavårdande samtal.

Är kyrkan verkligen jämställd?

– På nationell nivå och stiftsnivå tycker man nog att jämställdhet är jätteviktigt och jobbar för det, men jag tror inte att det är så väl förankrat på församlingsnivå, säger Lisa Gerenmark.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum