×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hotade kvinnors adresser sökbara på nätet

2013-08-12, Tidningenvision.se

Genom en gratis söktjänst på nätet kan man hitta personer som bor på kvinnojourer och behandlingshem. ”Inte godtagbart”, säger Carina Ohlsson, ordförande i Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR.

Söktjänsten är bland de större i Sverige för den som vill ta reda på offentliga uppgifter om privatpersoner, exempelvis adress, ålder, civilstånd eller engagemang i bolagsstyrelser. 

När Tidningen Vision testar räcker det med några knapptryck och ett ord i sökfältet för att få upp listor över personer som bland annat bor på kvinnojourer, behandlingshem, rättspsykiatriska avdelningar och kriminalvårdsanstalter. Uppgifterna är normalt sekretessbelagda om man vänder sig till respektive boende eller anstalt.

–Det är inte godtagbart. Man måste hitta säkrare möjligheter för adressändringar. I dag finns inget bra system för att hålla koll på det här, säger Carina Ohlsson.

Nyligen avslöjade Dagens Nyheter att flera myndigheter, däribland Skatteverket som sköter folkbokföringen i landet, tjänar miljoner på att sälja personuppgifter. Ofta säljs uppgifterna vidare i flera led.

För en kvinna som bor på en kvinnojour kan det vara förenat med stor fara om bostadsadressen är sökbar.

­­–Vi kommer att titta närmare på hur detta gått till. Jag tycker också att myndigheterna måste ta ett större ansvar i den här frågan, säger Carina Ohlsson.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum