×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fokus på framgång kan minska personalomsättning

2013-08-07, Tidningenvision.se

Omsättningen på socialsekreterare är stor på vissa håll. Forskaren Pia Tham undersöker nu hur man kan få dem att stanna på arbetsplatsen.

Ett psykiskt påfrestande arbete, växande arbetsmängd, mycket stress och en snäv budget leder ofta till hög personalomsättning bland socialsekreterare, som dessutom får utstå en del kritik både för saker de gör och för sådant de inte gör. Det visade Pia Tham, forskare vid Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet, i sin doktorsavhandling för några år sedan.

Nu undersöker hon vad som kan göras för att socialarbetare ska trivas bättre på sitt jobb och inte söka sig därifrån, skriver sajten Suntliv.nu. En bra introduktion för nyanställda och uppskattning från chefer, men också att socialsekreterare berättar om goda resultat de uppnått med sina klienter för arbetsgruppen, är saker som påverkar arbetsmiljön och trivseln positivt, visar Pia Thams undersökningar hittills. 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum