×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ett jobb med besk bismak

2013-08-14, Tidningenvision.se

Hon tjänar runt 27 000 kronor i månaden. Hennes manliga kollegor runt 30 000. ”Jag är så förbannad över orättvisan att jag har svårt att vara konstruktiv”.

De har samma yrkestitel, samma arbetsgivare, arbetar med likartade uppdrag och har jobbat nästan lika länge. Ändå tjänar alltså männen ungefär 3 000 kronor mer i månaden än hon gör. Till henne har arbetsgivaren sagt att man motiverar löneskillnaden med att männen har akademisk högskoleexamen.

– Men att alla har det är inte sant. Jag har själv frågat dem. Det är mycket irriterande och jag tänker på det så fort vi träffas allihop.

Hon är inte ensam om att tjäna mycket mindre än de manliga kollegerna. Men det finns också kvinnor med samma yrkestitel i samma pastorat som tjänar i nivå med männen.

– Men de har specialtjänster, säger hon och fortsätter:

– Kyrkan måste vara självkritisk och titta på det här, eftersom man säger att man vill vara jämställd. Det är en trovärdighetsfråga.

Är det värt att jobba kvar inom Svenska kyrkan med tanke på hur lönerna skiljer sig mellan könen?

– Ja, jag älskar ju mitt jobb. Men det har en besk bismak.

Fotnot: Av oro för att bli av med sin anställning vill kvinnan i intervjun vara anonym.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum