×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Arbetsdomstolen är inkompetent”

2013-08-22, Tidningenvision.se

Enligt Arbetsdomstolen var det inte diskriminering att en yngre man fick högre lön än Monica Nordén Jonsson. "Det är skrattretande och visar att domstolen är inkompetent", säger hon.

I går slog Arbetsdomstolen fast att vårdbolaget Gryning Vård AB har haft sakliga skäl att ge en man över 2 400 kronor mer i månadslön än en äldre kvinna.

Kvinnan i fråga, Monica Nordén Jonsson, som har företrätts av Vision, underkänner helt rättens argumentation om att mannen hade en mer omfattande utbildning i arbetsmetoden BBIC (Barnets behov i centrum).

– Domstolen har valt att helt bortse från att jag har mer utbildning och kunskap. Den har lagt stor vikt vid att mannen har tre dagar mer utbildning i BBIC än vad jag har. För mig är det ett uppenbart fall av diskriminering.

Monica Nordén Jonsson, som har arbetat för vårdbolaget Gryning Vård AB i 21 år, tycker att domstolens sätt att argumentera visar på stor inkompetens.

– Tycker de verkligen att en tre dagars kurs är mer värd än all den vidareutbildning som jag har tagit del av genom åren? Det är ju skrattretande, säger hon.

Arbetsgivaren hänvisar också till att Monica Nordén Jonsson har underpresterat på jobbet i förhållande till sina kolleger.

– Det är lite väl grovt. Min relation med cheferna har präglats av respekt. Att helt plötsligt hävda att jag har gjort ett dåligt jobb gjorde mig väldig besviken.

Här anser Mikael Ruukel, jurist på Vision, att domstolen är ute på tunn is. Han påpekar att arbetsgivarens kritik mot Monica Nordén Jonssons prestation har kommit först efter att tvisten inleddes.

– Därför borde man inte fästa så stor tilltro till de synpunkterna. Det är ju ganska naturligt att man inte ser så positivt på en medarbete som man har en pågående tvist med, konstaterar han.

Bland annat hänvisar arbetsgivaren till ett lönesamtal som hölls samma vecka som den muntliga förberedelsen i Arbetsdomstolen. Där kritiserades Monica Nordén Jonsson bland annat för bristande lojalitet. Det var dock inget kriterium som de övriga anställda bedömdes för.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum