×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Äldreministern vill förenkla biståndsbedömningen

2013-08-26, Tidningenvision.se

Förenkla biståndsbedömningen när äldre vill ha hemtjänst. Förslaget från Kristdemokraterna får tummen upp av Vision.

Onödigt komplicerad, byråkratisk och förmyndarmässig. Så beskrivs biståndsbedömningen av Kristdemokraterna (KD). En arbetsgrupp inom partiet, med äldreminister Maria Larsson i täten, vill nu förändra systemet. Partiet vill att en äldre i behov av hemtjänst ska kunna vända sig till vilken utförare man vill och komma överens om vilken hjälp man behöver.

Enligt KD kommer en förenklad biståndsbedömning inte att leda till att fusket ökar. ”För hur många vill ha hjälp med duschning, påklädning och frukostbestyr om inte behov finns?”, skriver företrädare för KD på Dagens Nyheters debattsida. Partiet tror inte heller att förändringen skulle leda till ökade kostnader.

Vision ställer sig positiv till förslaget om förenklad biståndsbedömning, som idag finns i ett antal kommuner. En motivering är att landets biståndshandläggare i dag är överhopade med ansökningar. Arbetsbelastningen gör att det är svårt att följa upp besluten, skriver Visions ordförande Annika Strandhäll, i en kommentar på Visions hemsida.

Hon påpekar också att flera kommuner har välfungerande modeller för förenklad biståndsbedömning – i strid med lagen. Att förenkla biståndsbedömningen i enklare frågor skulle göra dessa kommuners arbetssätt legitimt, menar Annika Strandhäll.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum